Nieuws

Verbouwing in het Amphia Ziekenhuis

In de gang in het Amphia Ziekenhuis, voor Origine vindt momenteel een verbouwing plaats. De verbouwing duurt tot en met 10 maart. Het kan zijn dat u hier enige overlast van ondervindt tijdens uw verblijf. Wij bieden ons hiervoor onze welgemeende excuses aan. Wij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. 

Origine HKZ-ISO 9001 gecertificeerd!

In 2015 en 2016 vond bij Geboortecentrum Origine de externe audit plaats voor de HKZ-ISO 9001 certificering uitgevoerd door een onafhankelijke certificeringsinstelling. Tegelijkertijd ging ook Careyn Kraamzorg op voor de hercertificering. We zijn er trots op te kunnen melden dat Geboortecentrum Origine glansrijk door de audit gekomen is en nu officieel het HKZ-ISO 9001 certificaat heeft bemachtigd!
Ook Careyn Kraamzorg is wederom geslaagd voor de hercertificering

Audit
De auditor van de certificeringsinstelling heeft het geboortecentrum en diverse vestigingen bezocht en uitgebreid gesproken met onder andere kraamverzorgenden, zorgconsulenten, zorgadministratie en de directie.

Positief
De eindconclusie was positief. In het verslag van de (her)certificering werden onder andere complimenten gemaakt richting onze bevlogen en gemotiveerde medewerkers en onze cliëntendossiers kraamzorg die goed op orde zijn.

Dit jaar nam ook ons geboortecentrum Origine in Breda voor het eerst deel aan de HKZ-certificering. En met succes, de auditor was vol lof over het Kwaliteit Management Systeem.

Dit alles heeft geresulteerd in een nieuw HKZ-certificaat. Iets waar we als organisatie trots op zijn!

HKZ-Certificaat
Als professionele aanbieder van kraamzorg voldoen wij aan de kwaliteit- en veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Stichting HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Dit keurmerk betekent dat Origine en Careyn Kraamzorg intern de zaken goed op orde hebben, de klant principieel centraal stelt en voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening werkt.
Met dit keurmerk voldoen wij aan alle eisen die gesteld worden vanuit de sector, financiers, cliënten en de overheid. De audit voor het HKZ-certificaat wordt jaarlijks uitgevoerd door een onafhankelijke Certificerende Instelling.

Geboortecentrum Origine beschikt nu ook over een MamaTens

(januari 2014)

Als je bevalt in Geboortecentrum Origine is het sinds kort mogelijk om gebruik te maken van een MamaTens. De MamaTens is een eenvoudig te gebruiken apparaatje waarmee op natuurlijk en veilige manier bevallingspijn kan worden verlicht.

Natuurlijke pijnstilling vanaf de eerste wee

De MamaTens stimuleert de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller, wat de pijn tijdens de bevalling kan helpen verlichten. Het apparaatje is eenvoudig te bedienen met de voor ingestelde pijnbestrijdingsprogramma’s. Hierdoor is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. De Boost-knop geeft de controle om hevige pijn tijdens een wee op te vangen.  Voor het optimale effect is het belangrijk om de MamaTens vanaf de eerste wee te gebruiken.

Gebruik in overleg met je verloskundige

Vrouwen die bevallen in Origine en gebruik willen maken van de MamaTens kunnen dit bij aankomst in het geboortecentrum overleggen met de verloskundige of kraamverzorgende die de bevalling begeleidt.  Meer informatie over de MamaTens is te vinden op de website van Geboortecentrum Origine of op www.mama-tens.nl.