Nieuws

Geboortecentrum Origine beschikt nu ook over een MamaTens

(januari 2014)

Als je bevalt in Geboortecentrum Origine is het sinds kort mogelijk om gebruik te maken van een MamaTens. De MamaTens is een eenvoudig te gebruiken apparaatje waarmee op natuurlijk en veilige manier bevallingspijn kan worden verlicht.

Natuurlijke pijnstilling vanaf de eerste wee

De MamaTens stimuleert de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller, wat de pijn tijdens de bevalling kan helpen verlichten. Het apparaatje is eenvoudig te bedienen met de voor ingestelde pijnbestrijdingsprogramma’s. Hierdoor is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. De Boost-knop geeft de controle om hevige pijn tijdens een wee op te vangen.  Voor het optimale effect is het belangrijk om de MamaTens vanaf de eerste wee te gebruiken.

Gebruik in overleg met je verloskundige

Vrouwen die bevallen in Origine en gebruik willen maken van de MamaTens kunnen dit bij aankomst in het geboortecentrum overleggen met de verloskundige of kraamverzorgende die de bevalling begeleidt.  Meer informatie over de MamaTens is te vinden op de website van Geboortecentrum Origine of op www.mama-tens.nl.

Gratis borstvoeding event bij Babypark

Op 12 maart vindt het Borstvoeding event plaats bij Babypark in Roosendaal. Op deze voorlichtingsavond kom je van alles te weten over hoe je kunt voeden, wat je doen kan als het niet zo lekker loopt en ook over de keus voor borst- of flesvoeding.

Op deze avond geeft Careyn Kraamzorg/Geboortecentrum Origine informatie over de kraamtijd. Ook is er een voedingsdeskundige aanwezig.

Datum: woensdag 12 maart 2014
Tijd: 19.00 uur
Waar: Babypark Roosendaal, Rucphensebaan 10, 4706PJ Roosendaal
Aanmelden: Stuur een mail met je naam, adres, telefoonnummer en aantal personen naar roosendaal@babypark.nl

Bekijk de flyer van het Borstvoeding event Babypark

Origine helpt nu ook mee met het ZORG project van het Amphia Ziekenhuis

(oktober 2013)

Misschien heb je via je verloskundige al gehoord van het ZORG project of doe je hier zelfs al aan mee. Geboortecentrum Origine helpt nu ook bij dit onderzoek en vraagt je daarom mee te doen!

Wat is het ZORG project?

Het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) van het Amphia Ziekenhuis voert dagelijks veel onderzoeken uit die een belangrijke rol hebben bij het stellen van een diagnose of bij preventief onderzoek. Maar om te weten of iets afwijkend is, moeten we eerst weten wat normaal is. Niet voor alle testen is bekend wat normaal is tijdens de zwangerschap.

Daarom vraagt het KCHL gezonde zwangere vrouwen op 4 verschillende tijdstippen rondom hun zwangerschap (in week 10-12, week 27-29, week 38-40 en 4 weken na de bevalling) telkens twee buisjes bloed af te geven. Zo kan bepaald worden wat normale waardes zijn van onder andere de ijzervoorraad, de werking van de schildklier en de bloeddruk. Dit helpt verloskundigen en artsen in de toekomst beter bij hun zorg voor zwangere vrouwen.

Hoe kun je meedoen?

Je kan op ieder moment van je zwangerschap instromen. Ben je al zover dat je een bloedafname tijdstip hebt gemist, geen probleem, je komt dan voor het eerstvolgende afnamemoment. Je kunt thuis geprikt worden op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt uiteraard ook terecht bij de bloedafnamediensten van het Amphia Ziekenhuis of bij een prikpost van het huisartsenlaboratorium (SHL).

Wil je meedoen of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
KCHL, Amphia Ziekenhuis
Annemiek Joosen, laboratoriumspecialist in opleiding, 076 595 5493, ajoosen1@amphia.nl
Ton Ermens, laboratoriumspecialist, 076 595 2031, aermens@amphia.nl