Nieuws

Gratis borstvoeding event bij Babypark

Op 12 maart vindt het Borstvoeding event plaats bij Babypark in Roosendaal. Op deze voorlichtingsavond kom je van alles te weten over hoe je kunt voeden, wat je doen kan als het niet zo lekker loopt en ook over de keus voor borst- of flesvoeding.

Op deze avond geeft Careyn Kraamzorg/Geboortecentrum Origine informatie over de kraamtijd. Ook is er een voedingsdeskundige aanwezig.

Datum: woensdag 12 maart 2014
Tijd: 19.00 uur
Waar: Babypark Roosendaal, Rucphensebaan 10, 4706PJ Roosendaal
Aanmelden: Stuur een mail met je naam, adres, telefoonnummer en aantal personen naar roosendaal@babypark.nl

Bekijk de flyer van het Borstvoeding event Babypark

Origine helpt nu ook mee met het ZORG project van het Amphia Ziekenhuis

(oktober 2013)

Misschien heb je via je verloskundige al gehoord van het ZORG project of doe je hier zelfs al aan mee. Geboortecentrum Origine helpt nu ook bij dit onderzoek en vraagt je daarom mee te doen!

Wat is het ZORG project?

Het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) van het Amphia Ziekenhuis voert dagelijks veel onderzoeken uit die een belangrijke rol hebben bij het stellen van een diagnose of bij preventief onderzoek. Maar om te weten of iets afwijkend is, moeten we eerst weten wat normaal is. Niet voor alle testen is bekend wat normaal is tijdens de zwangerschap.

Daarom vraagt het KCHL gezonde zwangere vrouwen op 4 verschillende tijdstippen rondom hun zwangerschap (in week 10-12, week 27-29, week 38-40 en 4 weken na de bevalling) telkens twee buisjes bloed af te geven. Zo kan bepaald worden wat normale waardes zijn van onder andere de ijzervoorraad, de werking van de schildklier en de bloeddruk. Dit helpt verloskundigen en artsen in de toekomst beter bij hun zorg voor zwangere vrouwen.

Hoe kun je meedoen?

Je kan op ieder moment van je zwangerschap instromen. Ben je al zover dat je een bloedafname tijdstip hebt gemist, geen probleem, je komt dan voor het eerstvolgende afnamemoment. Je kunt thuis geprikt worden op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt uiteraard ook terecht bij de bloedafnamediensten van het Amphia Ziekenhuis of bij een prikpost van het huisartsenlaboratorium (SHL).

Wil je meedoen of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
KCHL, Amphia Ziekenhuis
Annemiek Joosen, laboratoriumspecialist in opleiding, 076 595 5493, ajoosen1@amphia.nl
Ton Ermens, laboratoriumspecialist, 076 595 2031, aermens@amphia.nl

 

Nieuwe baarkruk Kaya Birth Stool nu ook in geboortecentrum Origine

(september 2013)

Bij geboortecentrum Origine hebben we veel aandacht voor je persoonlijke situatie en wensen. Ook vind je bij ons de perfecte faciliteiten voor je bevalling en kraamverblijf.

Sinds kort biedt Origine je de mogelijkheid om te bevallen met behulp van de Kaya Birth Stool. Deze ergonomisch ontworpen baarkruk maakt het opvangen van de weeën gemakkelijker, stimuleert bewegingen en beschermt de bekkenbodemregio tegen overbelasting. Hierdoor wordt over het algemeen minder pijn ervaren, ook omdat het persen gemakkelijker en effectiever verloopt. De stoel heeft een breed en stabiel zitvlak, en is ook prettig te gebruiken onder de douche of in bad.

De Kaya Birth Stool geeft veel steun en is één van de faciliteiten die geboortecentrum Origine je biedt om de bevalling aangenamer te maken. Als je meer wilt weten over deze speciale baringsstoel of over onze andere faciliteiten, kijk dan bij Faciliteiten op deze website. Of kom langs op één van onze inloopavonden en  ontvang uitgebreide informatie over bevallen en verblijven in Origine.