Nieuws

Nieuwe baarkruk Kaya Birth Stool nu ook in geboortecentrum Origine

(september 2013)

Bij geboortecentrum Origine hebben we veel aandacht voor je persoonlijke situatie en wensen. Ook vind je bij ons de perfecte faciliteiten voor je bevalling en kraamverblijf.

Sinds kort biedt Origine je de mogelijkheid om te bevallen met behulp van de Kaya Birth Stool. Deze ergonomisch ontworpen baarkruk maakt het opvangen van de weeën gemakkelijker, stimuleert bewegingen en beschermt de bekkenbodemregio tegen overbelasting. Hierdoor wordt over het algemeen minder pijn ervaren, ook omdat het persen gemakkelijker en effectiever verloopt. De stoel heeft een breed en stabiel zitvlak, en is ook prettig te gebruiken onder de douche of in bad.

De Kaya Birth Stool geeft veel steun en is één van de faciliteiten die geboortecentrum Origine je biedt om de bevalling aangenamer te maken. Als je meer wilt weten over deze speciale baringsstoel of over onze andere faciliteiten, kijk dan bij Faciliteiten op deze website. Of kom langs op één van onze inloopavonden en  ontvang uitgebreide informatie over bevallen en verblijven in Origine.

Kom ook naar één van onze inloopavonden!

(juni 2013)

Voordat je gaat bevallen is het prettig om te weten wat je kunt verwachten in Geboortecentrum Origine. Daarom organiseren we iedere 2e woensdag van de maand (behalve in augustus) een inloopavond waar jij en je partner alle informatie over je zwangerschap en bevalling vinden en een presentatie een rondleiding krijgen.

Rondleiding

Tijdens de inloopavond kun je een presentatie bijwonen over bevallen en verblijven in Origine, met aansluitend een rondleiding door het Geboortecentrum om alvast de sfeer te proeven. Daarnaast zijn er verloskundigen aanwezig die je kunnen informeren over verschillende manieren van bevallen.

Kraammarkt

Naast de presentatie en rondleiding is er ook gelegenheid om de kraammarkt te bezoeken. Hier kun je je laten informeren over bijvoorbeeld het geven van borstvoeding, zwangerschapsyoga, draagdoeken, huur van kolven, baby gebarentaal, aankleding van de babykamer en zwangerschapslingerie. Kortom, leuke en nuttige wetenswaardigheden op 1 plek voor jou als zwangere en natuurlijk je partner.

Locatie en tijd

De inloopavond vindt iedere 2e woensdag van de maand (behalve in augustus) plaats in Geboortecentrum Origine (2e verdieping van het Amphia Ziekenhuis, Langendijk 75 in Breda). Je kunt vrij inlopen van 19.00 tot 21.00 uur. Ieder half uur start er een rondleiding, de laatste rondleiding start om 20.30uur.

In 2013 zijn er nog inloopavonden op:

  • woensdag 10 juli
  • woensdag 11 september
  • woensdag 9 oktober
  • woensdag 13 november
  • woensdag 11 december

Nu ook keuze in Comfortkamers

(augustus 2012)

In Geboortecentrum Origine zijn 8 prachtige combinatiekamers beschikbaar, waar zowel de bevalling plaatsvindt en vervolgens de kraamtijd doorgebracht kan worden.

Tot nog toe werd voor alle kamers hetzelfde tarief gehanteerd. Omdat de kamers echter toch aanzienlijk verschillen, is besloten om de kamerprijs hier beter op aan te laten sluiten.

Zo krijgen de vier basiskamers met douche een gunstiger tarief, de twee wat ruimere kamers met een ligbad in de badkamer houden dezelfde prijs en de twee zeer ruime kamers met een rond bevallingsbad in de kamer en een inloopdouche in de badkamer worden iets verhoogd in prijs.

Ook is er gekozen voor een andere benaming van de kamers om zo de verschillen duidelijk te hebben. In onderstaand overzicht de 3 kamertypen en de bijbehorende tarieven:

Comfort kamer             € 40,- p/dag*
kamer met badkamer met douche (4 kamers)

Comfort plus kamer    € 60,- p/dag*
kamer met badkamer met ligbad (2 kamers)

Comfort suite                € 80,- p/dag*
suite met rond bevallingsbad in de kamer en een inloopdouche in de badkamer (2 kamers)

De genoemde tariefwijziging gaat in vanaf 1 september 2012. Vooraf reserveren is helaas niet mogelijk omdat bevallingen nauwelijks planbaar zijn. Wel proberen wij uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze klanten.

* Dit tarief geldt, net als voorheen, voor 2 personen, dus voor jou en je partner. Ook zijn hierin de kosten voor luiers en verbandmateriaal, logies, internetgebruik, maaltijden en een drankje inbegrepen. Deze verblijfskosten – te rekenen na de eerste 24 uur vanaf binnenkomst in Origine (voorafgaand aan je bevalling) – worden naar rato berekend. Daarvoor verdelen we de dag in vier blokken van zes uur.