Zorg voor Borstvoeding

Goede begeleiding bij de borstvoeding

Bij een ontspannen kraamtijd hoort ook goede begeleiding bij het geven van borstvoeding. De kraamverzorgenden van geboortecentrum Origine doen er alles aan om de borstvoeding te laten slagen. Zij zijn in het bezit van
het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding en worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van borstvoeding.

Lactatiekundige

Soms ontstaan er situaties waarbij, ondanks alle hulp van de kraamverzorgende, problemen ontstaan bij het geven van borstvoeding. In zo'n situatie kan de lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. De lactatiekundige is hiervoor opgeleid en geeft advies en begeleiding bij specifieke problemen.

De lactatiekundige kan ingeschakeld worden voor:

  • Voorlichting en advies
  • Problemen bij het aanleggen van de baby
  • Het weigeren van de borst
  • Pijnklachten
  • Terugkerende borstontstekingen
  • Onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby
  • Vroeggeboorte
  • Ziekte of handicap van moeder of baby
  • Opnieuw beginnen met borstvoeding

Tarief lactatiekundige

Aan het inschakelen van een lactatiekundige zijn kosten verbonden. Het huidige tarief voor lactatiekundige zorg is € 79,95 per uur  (inclusief 2 x 15 minuten telefonische opvolging). Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze kosten. Check hiervoor je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.

Contactgegevens lactatiekundigen

Als je meer wilt weten over onze lactatiekundige diensten of contact wilt opnemen met één van onze lactatiekundigen, dan kun je hen bereiken via de gratis borstvoedingslijn 088 7777 680.  Dit nummer is 7 dagen per week van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar.

Cursus Borstvoeding

Voor (aanstaande) ouders bieden we de mogelijkheid om tijdens de zwangerschap een Informatiebijeenkomst borst- en flesvoeding bij te wonen of een Cursus borstvoeding te doen. Kijk voor meer informatie bij cursussen.

Borstvoedingcafé Breda

In Breda wordt het Borstvoedingcafé georganiseerd door één van onze lactatiekundigen in het Geboortecentrum Origine. Je kunt er vrijblijvend en in een ontspannen omgeving al je vragen stellen over borstvoeding en advies inwinnen. Het Borstvoedingcafé is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven.

Ook aan eventuele broertjes/zusjes die meekomen is gedacht want deze locatie heeft zowel een binnen- als buitenspeeltuin. 

Waar en wanneer?

Het borstvoedingscafe vindt plaats in de kinderboekentuin speelhuislaan 80, Breda, iedere woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.